Lån utan säkerhet

Ett blancolån eller privatlån kallas också lån utan säkerhet. För ett lån utan säkerhet behövs ingen bostad, bil eller liknande som säkerhet utan du kan använda pengarna till precis vad du vill. En del använder sig av blancolån för att samla flera smålån och krediter till ett större lån. På så sätt kan de få en låg ränta istället för höga delbetalningsräntor.

Du kan också använda lån utan säkerhet då du till exempel vill köpa en båt eller nya möbler. Kanske går du i bostadstankar men har inte kontantinsatsen till det nya boendet. Då kan det i vissa fall gå att få ett lån utan säkerhet för att finansiera denna.

Du vill såklart ha så låg ränta som möjligt. Genom att söka på internet och kontakta olika banker och kreditinstitut kan du skapa dig en bild över vilka erbjudanden som finns på marknaden. I många fall sätts räntan individuellt efter din återbetalningsförmåga så ibland går det att förhandla. Det är alltid bra att komma till banken väl förberedd med en egenupprättad budget. På så sätt visar du att du har bra koll på din ekonomi. Sedan tas en kreditprövning av dig innan du eventuellt blir godkänd.